Rakmacka
 

Info för företag

Såhär ligger det till. Studenterna vid Umeå universitet vet egentligen bara en sak om näringslivet i Umeå- och Örnsköldsviksregionen, "Här kan man inte få några jobb". Och även om vi har en arbetsmarknad som kanske inte kan svälja alla nyutexaminerade så vill vi ju gärna att de ser en möjlighet att stanna eller att de återvänder senare i livet. Eller hur?

Samtidigt vet vi att studenterna ofta går omkring med en lätt oro över hur framtiden ska gestalta sig. Att man inte ska får jobb om man inte har kontakter, och en gnagande fråga om vad man egentligen gör på det framtida jobbet på dagarna.

På grund av detta har vi dragit igång konceptet Räkmacka. Det är en seminarieserie där vi visar upp olika intressanta branscher och företag från Umeå- och Örnsköldsviksregionen för studenterna. 

Hur går en Räkmacka till?
Upplägget är enkelt. En Räkmacka håller på mellan kl. 10-13 och i programmet ingår:
- En kortare allmän presentation av Umeå och vårt näringsliv (som vi står för)
- Korta målgruppsanpassade presentationer av yrkesaktiva
- Lunch och mingel

Vilka studenter är med?
Varje Räkmacka riktar in sig mot olika studentgrupper och branscher. Detta för att du som näringslivsrepresentant ska få träffa studenter som kan vara intressanta för just dig!

Under fliken Kommande Räkmackor kan du läsa mer om de nästkommande tillfällerna och de studentgrupper vi riktar in oss mot då.

Och under fliken Tidigare Räkmackor kan du kolla in vilka som redan har genomförts.

Jag vill vara med på en Räkmacka!
Vad roligt, hör av dig till oss så kan vi prata mer! Här hittar du våra kontaktuppgifter.