Rakmacka

 

Statsvetare och samhällsvetare - 13 november

Vid höstens första Räkmacka riktar vi in oss mot dig som läser till statsvetare eller samhällsvetare.

Umeåregionen är norra Sveriges ledande tillväxtort och en av Sveriges snabbast växande platser. Tillsammans med Örnsköldsvik bildar vi norra Sveriges största industriregion, och Botniabanans tillkomst har gjort det lättare för personer att bo och jobba var som helst i regionen.

Nu ger vi dig som studerar till statsvetare eller samhällsvetare chansen att möta yrkesverksamma i Umeå och Örnsköldsvik, så de kan berätta hur de tog sig dit de är idag, samt vad de egentligen gör på dagarna.

Allt för att du ska få en försmak för vad din framtida karriär kan innehålla samt vilka roliga och intressanta företag och organisationer det finns i Umeå och Örnsköldsvik.

När: Tisdag 13 november
Var: Samverkanshuset, Umeå universitet

Program:
10.00 - 10.15 Mingel och fika
10.15 - 10.30 Välkommen och kort presentation av regionen
10.30 - 12.00 Karriärspresentationer från yrkesverksamma
12.00 - 13.00 Lunch och mingel

Föreläsare:

Elin Söderberg, Länsstyrelsen Västerbotten. Har även bakgrund hos Esam.

Niklas Gandal, Region Västerbotten:
Född och uppvuxen i Umeå. Har läst PolMag med inriktning mot statsvetenskap vid UmU samt läst extra nationalekonomi och språk. Arbetar idag med övergripande strategiska frågor på Region Västerbotten. Har bland annat varit processledare för framtagandet av länets Regionala utvecklingsstrategi och bevakat EU:s sammanhållningspolitik. Har arbetat mycket med de olika regionbildningsprocesserna de senaste åren.

Andreas Back, forskare vid Umeå universitet.

Andreas Forsgren, Umeå kommun, infrastrukturstrateg:
Andreas har en pol. Mag. i Nationalekonomi från Umeå universitet och har arbetat inom offentlig sektor de senaste 15 åren. Hans yrkeskarriär startade vid Statistiska centralbyrån och fortsatte sedan vid Centrum för Regionalvetenskap Umeå universitet. De senaste 5 åren har Andreas arbetat som infrastrukturstrateg vid Umeå kommun.

Mer info om talare kommer.

Vill du vara med på denna Räkmacka?
Kontakta då Solya Halleros, Umeå Studentkår, 070-686 90 11, medlemsnytta@umeastudentkar.se