Rakmacka

 

Gymnasielärare och Tandteknik

Vårens Räkmacka är på grund av covid 19, flyttad till hösten. Vi återkommer med nytt datum.

Umeåregionen är norra Sveriges ledande tillväxtplats och en av Sveriges snabbast växande platser. Tillsammans med Örnsköldsvik bildar vi norra Sveriges största industriregion, och Botniabanans tillkomst har gjort det lättare för personer att bo och jobba var som helst i regionen.

Nu ger vi dig som studerar till gymnasielärare och tandtekniker chansen att möta yrkesverksamma i Umeå och Örnsköldsvik, så de kan berätta hur de tog sig dit de är idag, samt vad de egentligen gör på dagarna.

Allt för att du ska få en försmak för vad din framtida karriär kan innehålla samt vilka roliga och intressanta företag och organisationer det finns i Umeå och Örnsköldsvik.

När: Hösten 2020
Var: Universitetsledningsshuset, Umeå universitet

Program:
10.00 - 10.15 Mingel och fika
10.15 - 10.30 Välkommen och kort presentation av regionen
10.30 - 12.00 Karriärspresentationer från yrkesverksamma
12.00 - 13.00 Lunch och mingel

Föreläsare:
Gymnasielärare

Frida Marklund, Umeå Universitet
Frida är i grunden utbildad gymnasielärare i bild och svenska och har efter examen arbetat som universitetsadjunkt i svenska (på LTU i 3 år) för att sedan söka och antas som doktorand i pedagogiskt arbete med inriktning mot bild (Umeå universitet). Hon har arbetat som universitetsadjunkt i bild under delar av sin forskarutbildning och disputerade nu i januari, 2020. Nu arbetar hon som timanställd på institutionen för estetiska ämnen och har precis sökt ett lektorat i bild.

Mer info om talare kommer.

Vill du vara med på denna Räkmacka?
Kontakta då Timmy Nyberg, Umeå studentkår (US), 070-686 90 12, likavillkor@umeastudentkar.se