Rakmacka

 

Medie- och kommunikationsvetenskap - 12 november

Vid höstens första Räkmacka riktar vi in oss mot dig som läser Medie- och kommunikationsvetenskap.

Umeåregionen är norra Sveriges ledande tillväxtplats och en av Sveriges snabbast växande platser. Tillsammans med Örnsköldsvik bildar vi norra Sveriges största industriregion, och Botniabanans tillkomst har gjort det lättare för personer att bo och jobba var som helst i regionen.

Nu ger vi dig som studerar Medie- och kommunikationsvetenskap chansen att möta yrkesverksamma i Umeå och Örnsköldsvik, så de kan berätta hur de tog sig dit de är idag, samt vad de egentligen gör på dagarna.

Allt för att du ska få en försmak för vad din framtida karriär kan innehålla samt vilka roliga och intressanta företag och organisationer det finns i Umeå och Örnsköldsvik.

När: Tisdag 12 november
Var: Universitetsledningsshuset, Umeå universitet

Program:
10.00 - 10.15 Mingel och fika
10.15 - 10.30 Välkommen och kort presentation av regionen
10.30 - 12.00 Karriärspresentationer från yrkesverksamma
12.00 - 13.00 Lunch och mingel

Föreläsare:

Malin Wiklund, Devocy
Malin är en kommunikationskonsult och företagare som brinner för budskap som gör skillnad. Efter studier till informatör (fil. kand. kommunikationsvetenskap) har hon arbetat med allt från varumärkesstrategi och värdegrund till copy och journalistik. Hon har också drivit eget i åtta år, fått pris som Årets Nyföretagare och driver nu tillsammans med tre andra Devocy Communication, som är en fullservicebyrå inom kommunikation. Hon säger att hon mår bäst när hon, hennes team på byrån och kundens team strävar mot höga, gemensamma mål och lyckas uppnå eller överträffa dem tillsammans.

Tina Jonsson, Umeå kommun
Tina har läst medie- och kommunikationsvetenskap med inriktning strategisk kommunikation vid Umeå universitet. Sedan examen 2011 har hon arbetat med kommunikation inom offentlig sektor. Tidigare arbetade hon med projekten Umeå2014 – Europas kulturhuvudstad och Hälsa 2020 på Region Västerbotten. Idag är hon kommunikatör på Umeå kommun och stöttar kommunens fastighetsavdelning. Hon sitter även med i teknik- och fastighetsförvaltningens ledningsgrupp och kommunicerar beslut från tekniska nämnden.

Miia Wännström, Umeå universitet
Miia ändrade karriär från handläggare till kommunikatör. Efter examen (fil. kand. Medie- och kommunikationsvetenskap 2018) fick hon sitt första jobb, ett vikariat, som informatör/skribent på Komatsu Forest AB. Där arbetade hon med att skapa säljarnas presentationsmaterial, skriva artiklar till branschtidningar, planera och publicera innehåll i sociala medier m.m. Därefter fick hon chansen att jobba som kommunikatör vid Umeå universitet där hon bland annat har varit projektledare för event, skriver kommunikationsplaner för webbsidor, ger förvaltningsstöd till ledningen och filmar när det behövs.

Mer info om talare kommer.

Vill du vara med på denna Räkmacka?
Kontakta då Fredrik Älvdahl, Umeå studentkår (US), 070-686 90 11, medlemsnytta@umeastudentkar.se