Rakmacka

 

Jurister - 5 april (INSTÄLLD)

Vårens tredje Räkmacka riktar in sig mot dig som studerar till jurist i Umeå.

OBS! Denna Räkmacka är inställd med anledning av lågt antal anmälda studenter.

Umeåregionen är norra Sveriges ledande tillväxtort och en av Sveriges snabbast växande platser. Tillsammans med Örnsköldsvik bildar vi norra Sveriges största arbetsmarknadsregion, och Botniabanans tillkomst har gjort det lättare för personer att bo och jobba var som helst i regionen.

Nu ger vi dig som studerar på juristprogrammet chansen att möta några av de yrkesverksamma jurister som finns i Umeå och Örnsköldsvik, så de kan berätta hur de tog sig dit de är idag samt vad de egentligen gör på dagarna.

Allt för att du ska få en försmak för vad din framtida karriär kan innehålla samt vilka roliga och intressanta företag och organisationer det finns i Umeå och Örnsköldsvik.

När: Onsdag 5 april
Var: Samverkanshuset, Umeå universitet

Program:
10.00 - 10.15 Mingel och fika
10.15 - 10.30 Välkommen och kort presentation av Umeå
10.30 - 12.00 Karriärspresentationer från yrkesverksamma
12.00 - 13.00 Lunch och mingel

Föreläsare:
Jonas Vedin, Abersten advokatfirma
:
Jonas arbetar bland annat som försvarsadvokat och är delägare i advokatfirman Abersten i Örnsköldsvik. Han tog sin juristexamen 2001, vid Umeå universitet. Jonas ogillar Modos situation i hockey och hoppas att han själv ska prestera bättre när han springer Stockholm Marathon i juni.

Jenny Wik Karlsson, Svenska samernas riksförbund:
CEO/förbundsjurist, Svenska Samernas Riksförbund.

Per Bergmark, Familjens jurist Umeå
Per tog sin juristexamen vid Umeå Universitet och började därefter arbeta på Familjens jurist i Luleå, men är sedan 2014 verksam vid Familjens jurist i Umeå. Familjens jurist arbetar huvudsakligen med familjerätt, vilket innefattar allt från att upprätta juridiska dokument till att företräda klienter i domstol. Per själv arbetar till stor del med tvistelösning men är även verksam inom övriga delar av området familjerätt.

Mer information om talarna kommer senare.

Vill du vara med på denna Räkmacka?
Kontakta då Andreas Wilemoll, Umeå Studentkår, 070-686 90 11, medlemsnytta@umeastudentkar.se