Rakmacka

 

Biomedicin - 13 november

Höstens andra Räkmacka riktar in sig mot dig som läser Biomedicin.

Umeåregionen är norra Sveriges ledande tillväxtort och en av Sveriges snabbast växande platser. Tillsammans med Örnsköldsvik bildar vi norra Sveriges största arbetsmarknadsregion, och Botniabanans tillkomst har gjort det lättare för personer att bo och jobba var som helst i regionen.

Nu ger vi dig som läser Biomedicin chansen att möta yrkesverksamma inom ditt område som arbetar i Umeå och Örnsköldsvik, så de kan berätta hur de tog sig dit de är idag samt vad de egentligen gör på dagarna.

Allt för att du ska få en försmak för vad din framtida karriär kan innehålla samt vilka roliga och intressanta företag och organisationer det finns i Umeå och Örnsköldsvik.

När: Onsdag 13 november
Var: Universitetsledningshuset, Umeå universitet

Program:
10.00 - 10.15 Mingel och fika
10.15 - 10.30 Välkommen och kort presentation av Umeå
10.30 - 12.00 Karriärspresentationer från yrkesverksamma
12.00 - 13.00 Lunch och mingel

Föreläsare

Malin Walfridsson, Nordic Biomarker
Malin tog examen från biomedicinprogrammet 2005 och fortsatte sedan som doktorand inom medicinsk kemi där hon framförallt undersökte vilka former av amyloida proteiner som orsakar mest cellskada. Efter att ha disputerat började hon som forskningsingenjör på Nordic Biomarker. Sedan tre år tillbaka är hon FoU-chef på företaget och sedan i maj i år är hon även FoU-chef på Nordic Biomarkers systerbolag Medirox. 

Peter Jacobsson, Umeå Biotech Incubator
Pete arbetar sedan snart 3 år som affärscoach på Umeå Biotech Incubator AB (UBI).UBI är en inkubator för tidiga affärsidéer inom Life Science (läkemedel, medicinteknik, in-vitrodiagnostik och e-hälsa) där målgruppen främst är forskare och kliniker vid Umeå universitet och Norrlands universitetssjukhus. Genom att guida, stödja och coacha dessa idébärare arbetar han för att bidra till regional och nationell tillväxt inom branschen.Han har bakgrund som gymnasieingenjör i kemi och legitimerad naprapat med snart 30 års erfarenhet från läkemedelsindustrin från tillverkning, kvalitetssäkring och projektledning av sterila läkemedel samt 3 år inom teknikkonsultbranschen som affärsutvecklare och chef för konsulter med kvalitets- och projektledaruppdrag.

Emma Forsberg, FOI

Emma Forsberg studerade Biomedicinprogrammet vid Umeå Universitet ochtog en kandidatexamen 2017. Hon har sedan dess jobbat som forskningsingenjör inom toxikologi och farmakologi på Totalförsvarets forskningsinstitut. 

 

Mer info om talare tillkommer.

Vill du vara med på denna Räkmacka? 
Kontakta då Emil Nygren, Umeå Medicinska Studentkår (MS), 073-836 64 24, studiesocialt@medicinska.se