Rakmacka

 

Maskinteknik och Byggteknik - 15 november

Vid höstens sista Räkmacka fokuserar vi på dig som läser program inom maskin- eller byggteknik

Umeåregionen är norra Sveriges ledande tillväxtort och en av Sveriges snabbast växande platser. Tillsammans med Örnsköldsvik bildar vi norra Sveriges största arbetsmarknadsregion, och Botniabanans tillkomst har gjort det lättare för personer att bo och jobba var som helst i regionen.

Nu ger vi dig som studerar byggteknik eller maskinteknik chansen att möta några av de yrkesverksamma personer som finns i Umeå och Örnsköldsvik, så de kan berätta hur de tog sig dit de är idag samt vad de egentligen gör på dagarna.

Allt för att du ska få en försmak för vad din framtida karriär kan innehålla samt vilka roliga och intressanta företag och organisationer det finns i Umeå och Örnsköldsvik.

När: Fredag 15 november
Var: Universitetsledningshuset, Triple Helix. Umeå universitet.

Program:
10.00 - 10.15 Mingel och fika
10.15 - 10.30 Välkommen och kort presentation av regionen
10.30 - 12.00 Karriärspresentationer från yrkesverksamma
12.00 - 13.00 Lunch och mingel

Föreläsare:

Dylan Jones, Umeå kommun
Dylan kommer från Australien och har bott i Umeå sedan 2013.
Han har tidigare arbetat inom militären i Australien. Sedan han flyttade till Sverige har Dylan jobbat på Kriminalvården och Hifab under sin studietid. Idag jobbar han på Umeå kommun, Fastighet som biträdande byggprojektledare.

Josefine Thunmarker, Örnsköldsviks kommun
Jobbar sedan ett år tillbaka som mark- och exploateringsingenjör på Örnsköldsviks kommun. Under åren 2014-2017 läste hon högskoleingenjörsutbildningen i byggteknik och 2017-2018 Magisterprogrammet i mark och miljörätt, båda vid Umeå Universitet.

Olov Edlund, Lättelement
Olov är 31 år, född och uppvuxen i Örnsköldsvik. Han läste det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet och utbildade sig sedan till högskoleingenjör i byggteknik i Umeå mellan åren 2009-2012. Olov gjorde sitt examensarbete på Lättelement där han också jobbar idag. Olov har 6 års erfarenhet som projektledare, en roll han tänker tänker beskriva lite mer på fredag. Idag jobbar som projekteringschef på samma företag.

Joel Nyberg, SCA
Joel flyttade från Sollefteå till Umeå 2015 för att läsa till högskoleingenjör i maskinteknik. Han tog examen 2018 och har hunnit jobba ett år på Volvo GTO Umeå som underhållsingenjör för konsultbolaget Alten Sweden. Sedan 1 september jobbar han som underhållsingenjör på SCA Obbola AB som tillverkar kraftliner. 

Malin Hägg, Ålö
Malin arbetar som konstruktör och delprojektledare på Ålö, som är en av världens ledande frontlastartillverkare, med fabriker och säljorganisationer i 11 länder. Malin läste i Luleå till Civilingenjör Teknisk Design med master inom Produktutveckling. Sedan 2016arbetar hon på Ålö’s avdelning för redskapsutveckling, vilket innebär att hon konstruerar redskap till en rad olika basmaskiner, främst inom jordbrukssegmentet men även övriga redskap som skopor, pallgafflar etc. Som konstruktör på Ålö är man delaktig i hela utvecklingsprocessen, från idé till verifiering och implementering. Hennes föreläsning kommer i huvudsak handla om hennes väg in på företaget, utveckling och om hur arbetsdagarna ser ut. 

Mer info om föreläsare kommer.

Vill du vara med på denna Räkmacka?

Kontakta då: Nejla Feriz, Umeå naturvetar- och teknologkår (NTK), 070-606 62 80, arbetsmarknad@ntk.umu.se