Rakmacka

 

Logopeder - 21 november

Vid hösten sista Räkmacka fokuserar vi på dig som läser till logoped i Umeå.

Umeåregionen är norra Sveriges ledande tillväxtort och en av Sveriges snabbast växande platser. Tillsammans med Örnsköldsvik bildar vi norra Sveriges största arbetsmarknadsregion, och Botniabanans tillkomst har gjort det lättare för personer att bo och jobba var som helst i regionen.

Nu ger vi dig som studerar till logoped chansen att möta några av de yrkesverksamma personer som finns i Umeå och Örnsköldsvik, så de kan berätta hur de tog sig dit de är idag samt vad de egentligen gör på dagarna.

Allt för att du ska få en försmak för vad din framtida karriär kan innehålla samt vilka roliga och intressanta företag och organisationer det finns i Umeå och Örnsköldsvik.

När: Onsdag 21 november
Var: Samverkanshuset, Triple Helix. Umeå universitet.

Program:
13.00 - 13.15 Mingel och fika
13.15 - 13.30 Välkommen och kort presentation av Umeå
13.30 - 15.00 Karriärspresentationer från yrkesverksamma
15.00 - 16.00 Lunch och mingel

Föreläsare:

Julia Andersson
, Östtegs skola
Julia studerade Logopedprogrammet vi Umeå universitet. Hon gick sedan från landstingslogoped och Vårdval Stockholm till att bli skollogoped i Umeå kommun. 

Adam Lindberg, Region Västernorrland
Adam är precis 26 år fyllda. Är född i Piteå, bor I Umeå och arbetar till vardags som logoped i Örnsköldsvik på sjukhuset. Gift sedan 4 år tillbaka med Lena, inga barn. Började läsa logopedprogrammet i Umeå hösten -14, tog examen våren -18. Efter examen fick jag anställning i Ö-vik på en gång (första arbetsdag måndag efter examensdagen). Arbetar främst med neuro- och barnpatienter men även en del röst och stamning. När han inte sitter på tåget pendlandes till och från Ö-vik gillar jag Adam att spela musik samt utöva brasiliansk jiu-jitsu (BJJ).

Galatia Bolonassos Årebrand, Förskolan Pratbubblan
Galatia har en brokig bakgrund när det gäller både utbildning och arbete. Hon har bland annat jobbat som nätverkstekniker, fabriksarbetare, tidningsutdelare och datalärare, för att till slut landa i det hon trivs bäst med; som logoped och pedagog. 

Vill du vara med på denna Räkmacka?
Kontakta då Evelina Krantz, Umeå Medicinska Studentkår, 076-556 24 54, studiesocialt@medicinska.se