Rakmacka

 

Psykologprogrammet - 20 april

Vid vårens sista Räkmacka fokuserar vi på dig som läser till Psykolog i Umeå.

Umeåregionen är norra Sveriges ledande tillväxtort och en av Sveriges snabbast växande platser. Tillsammans med Örnsköldsvik bildar vi norra Sveriges största arbetsmarknadsregion, och Botniabanans tillkomst har gjort det lättare för personer att bo och jobba var som helst i regionen.

Nu ger vi dig som studerar till Psykolog chansen att möta några av de yrkesverksamma personer som finns i Umeå och Örnsköldsvik, så de kan berätta hur de tog sig dit de är idag samt vad de egentligen gör på dagarna.

Allt för att du ska få en försmak för vad din framtida karriär kan innehålla samt vilka roliga och intressanta företag och organisationer det finns i Umeå och Örnsköldsvik.

När: Fredag 20 april
Var: Samverkanshuset, Triple Helix. Umeå universitet.


Program:
10.00 - 10.15 Mingel och fika
10.15 - 10.30 Välkommen och kort presentation av Umeå
10.30 - 12.00 Karriärspresentationer från yrkesverksamma
12.00 - 13.00 Lunch och mingel

Föreläsare:

Josefine Carlsson, barn och ungdomspsykiatrin i Örnsköldsvik.
Josefine är legitimerad psykolog. Hon började utbilda sig till psykolog 2010 vid Umeå universitet. Hon har sedan dess gjort sin PTP-tjänstgöring i Piteå vid Barn- och ungdomsverksamheten inom psykiatri, habilitering och medicin. Vid sidan om studier och arbete har hon arbetat ideellt som ungdomsledare och engagerat sig i diverse estetiska föreningar. Idag arbetar hon brett, men utförd bland annat neuropsykiatriska och allmänpsykiatriska bedömningar av barn och ungdomar.

Sofia Rocksén, Leg.psykolog PsykoTerapikontoret (och BUP-mottagningen, Örnsköldsviks sjukhus).
Sofia gick psykologprogrammet på Umeå universitet. Gjorde PTP inom FBHV och började därefter på BUP och har jobbat där de senaste tio åren. Sofia har fördjupad kunskap inom anknytning/samspel, trauma och affektreglering. Hon är utbildad inom bl.a. Theraplay/MIM, DBT och EMDR. Sofia driver sedan 2016 även terapimottagningen Psykoterapikontoret tillsammans med en psykologkollega. 

Erik Rova, Rova & Sjögren.

Erika Strömsten, NBV NORR Wellness.
Erika var en av de första kvinnliga idrottspsykologerna i Sverige när hon specialiserade sig under psykologutbildningen 1993-98 i Umeå (med leg. psykolog som grund). Det medförde att hon tidigt startade egen privat verksamhet. Att leda och ingå i tvärvetenskapliga projekt har också alltid varit en del av vardagen. Idag arbetar Erika som projektansvarig vid NBV Norr Welllness, i utbildningsbolag som utredare och processansvarig tillsammans med behandlingschefer och ägare av olika behandlingshem. Idrottsuppdragen är återkommande, men med högre grad av specialisering mot mer komplex rehab, handledning och coaching sedan ett par år. Hon kommer även lyfta tidigare exempel från MODO-hockey, Umeå Basket, Udominate, SOK, RF. Under karriären har hon bidragit till flera gyllene medaljer i olika idrotter. Här kan ni ta del av en film om resan med Umeå Basket.

Mer information om talare kommer.

Vill du vara med på denna Räkmacka?
Kontakta då Michele Cicchetti, Umeå Studentkår, 070-686 90 11, medlemsnytta@umeastudentkar.se