Rakmacka

 

Teknisk Fysik och Energiteknik (civilingenjör och högskoleingenjör)

Vårens Räkmacka är på grund av covid 19, flyttad till hösten. Vi återkommer med nytt datum.

Umeåregionen är norra Sveriges ledande tillväxtort och en av Sveriges snabbast växande platser. Tillsammans med Örnsköldsvik bildar vi norra Sveriges största arbetsmarknadsregion, och Botniabanans tillkomst har gjort det lättare för personer att bo och jobba var som helst i regionen.

Nu ger vi dig som studerar teknisk fysik och energiteknik chansen att möta några av de yrkesverksamma personer som finns i Umeå och Örnsköldsvik, så de kan berätta hur de tog sig dit de är idag samt vad de egentligen gör på dagarna.

Allt för att du ska få en försmak för vad din framtida karriär kan innehålla samt vilka roliga och intressanta företag och organisationer det finns i Umeå och Örnsköldsvik.

När: Hösten 2020
Var: Universitetsledningshuset, Triple Helix. Umeå universitet.

Program:
10.00 - 10.15 Mingel och fika
10.15 - 10.30 Välkommen och kort presentation av regionen
10.30 - 12.00 Karriärspresentationer från yrkesverksamma
12.00 - 13.00 Lunch och mingel

Föreläsare:

Tobias Brändström, Vitec
Tobias arbetar på Vitecs huvudkontor i Umeå och har studerat Teknisk Fysik på Umeå universitet, med inriktningarna beräkningsfysik och industriell statistik. Han arbetar med fjärrvärme och med hjälp av Vitecs mjukvaror hjälper han kunder med att både hålla koll på deras fjärrvärmenät och att utföra beräkningar. Hans kunder är mestadels energibolag och konsultfirmor, de flesta i Sverige men även ett antal utomlands. Han jobbar mestadels med ett GSS (Grid simulation system) vid namn NetSim men även med flera olika GIS-system (Grid Information System). Hans tjänst är uppdelad i konsulting, utveckling och utbildning.

Mer info om föreläsare kommer.

Vill du vara med på denna Räkmacka?

Kontakta då: Nejla Feriz, Umeå naturvetar- och teknologkår (NTK), 070-606 62 80, arbetsmarknad@ntk.umu.se