Rakmacka

 

Teknisk Fysik och Maskinteknik - 6 april

Vid vårens sista Räkmacka fokuserar vi på dig som läser Teknisk fysik eller Maskinteknik.

Umeåregionen är norra Sveriges ledande tillväxtort och en av Sveriges snabbast växande platser. Tillsammans med Örnsköldsvik bildar vi norra Sveriges största arbetsmarknadsregion, och Botniabanans tillkomst har gjort det lättare för personer att bo och jobba var som helst i regionen.

Nu ger vi dig som studerar Teknisk Fysik eller Maskinteknik chansen att möta några av de yrkesverksamma personer som finns i Umeå och Örnsköldsvik, så de kan berätta hur de tog sig dit de är idag samt vad de egentligen gör på dagarna.

Allt för att du ska få en försmak för vad din framtida karriär kan innehålla samt vilka roliga och intressanta företag och organisationer det finns i Umeå och Örnsköldsvik.

När: Torsdag 6 april
Var: Samverkanshuset, Umeå universitet

Program:
12.00 – 13.00 Lunch och mingel
13.00 – 13.15 Välkommen och kort presentation av regionen
13.15 – 14.15 Karriärspresentationer från yrkesverksamma
14.15 – 14.30 Mingel och fika
14.30 – 15.00 Karriärspresentationer från yrkesverksamma

Föreläsare:
Sara Skum, Sigma:
Sara tog examen som maskiningenjör 2015 och började sedan arbeta som konsult hos Sigma Industry i Umeå. Genom Sigma gör hon nu uppdrag som produktionsingenjör och delprojektledare på Volvo lastvagnar.

Patrik von Ahn, Spektrakon AB

Lotta Silfver, ÅF:
Lotta är civilingenjör inom teknisk design, studerade i Luleå och tog examen våren 2015. Lotta började därefter arbeta som mekanikkonstruktör på ÅF Industry i Umeå, där hon idag jobbar med flera olika så kallade ”in-house”-uppdrag mot bland annat för Boliden och LKAB.

Erik Löfgren, SpinChem AB:
Erik tog examen i Teknisk fysik 2015. Han anställdes sedan som produktingenjör på SpinChem i Umeå och jobbar idag med utveckling av företagets kemiska reaktorer.

Björn Rudlund, Sentax:
Björn har studerat teknisk fysik i Uppsala och Zürich. Idag driver han företaget Sentax. Sentax är inriktade på idrottsanalys, mätteknik och testutveckling. De förbättrar produkter och utvecklar individer inom såväl idrott som life science.  Sentax har referenser så som svenska och finska landslaget i längdskidor, Modo Sports Academy och diverse företag från fordonsindustrin.

Viktor Jakobsson, Cinnober
Viktor tog examen i Teknisk Fysik vid Umeå Universitet 2015, började sedan som trainee på Cinnober i Umeå och arbetar nu som systemutvecklare. Under sin tid på Cinnober har han främst jobbat med ett clearingsystem för metallbörsen London Metal Exchange. 

Mer information och fler föreläsare kommer senare.

Vill du vara med på denna Räkmacka?
Kontakta Jonatan Johansson Ekstrand, Umeå naturvetar- och teknologkår, 070-606 62 80, arbetsmarknad@ntk.umu.se